Hloubkové čištění pleti uprostřed léta: ano či ne?

Zdá se, že hloubkové čištění je na léto nejideálnější procedurou obličeje, protože žádné kosmetické ošetření nedokáže pleť „vyčistit“ lépe. Zároveň však existuje názor, že vášeň pro „čistotu“ pokožky a časté zranění během procedury může vést k pigmentaci, tmavým skvrnám a vzniku nových komedonů.

Vyplatí se v tomto případě trápit pokožku obličeje na vrcholu léta? Nebo postačí lehké domácí čištění?

Pro mastnou nebo smíšenou pleť neexistuje koncept sezónnosti. Taková pleť vždy potřebuje čištění. Zejména v teplém období, kdy jsou metabolické procesy v kůži aktivnější – póry jsou více rozšířené, potní a mazové žlázy pracují více. A protože v takových podmínkách se zvyšuje riziko zánětu na obličeji, čištění bude nejlepším řešením pro pleť. Tento postup se však nemusí být správný, pokud se k němu uchýlíte příliš často a zvolíte agresivní a traumatické metody čištění.

Existují různé způsoby, jak čistit pleť za účelem hloubkového čištění – chemické i manuální. Naše volba je ve prospěch typů čištění, které rozhodně nezpůsobí nežádoucí následky na obličeji.

Aby se kvalita pleti zlepšovala s každou novou procedurou, je důležité na ní pracovat nejen v ordinaci kosmetičky, ale i sama. Okamžitým odstraněním přebytečného mazu, nečistot, nahromadění starých buněk a maximálním vyhlazením reliéfu domácí kosmetikou prodloužíte účinek získaný v salonu.

Pojďme si povědět o dvou produktech, které pomohou udržet vaši pleť v perfektní kondici mezi procedurami – dodají vám hladkost, zářivost, čistotu, matnost a rovnoměrnou barvu.

  • Lehký bylinný peeling Bio Phyto můžete používat doma 1-2x týdně. Jeho výhodou je okamžité odstranění starých kožních buněk a vyhlazení reliéfu. Zanechává pokožku svěží, odpočatou a hladkou – stejně jako po čištění v salonu. Aplikujte jako bylinnou masku, nechte působit 5 minut, poté snadno opláchněte. Jeho účinek pocítíte na pleti ještě nějakou dobu.
  • Maska proti růžovce Bio Phyto Protikuperózní maska – lepší domácí čisticí prostředek nenajdete. Maska funguje jako 2 produkty v jednom: posiluje kapiláry, redukuje zarudnutí, zmírňuje podráždění a nepohodlí a také redukuje přebytečný maz, vyrovnává barvu a zmatňuje pleť. Aplikujte ihned po peelingu po dobu 10-15 minut, opláchněte teplou vodou.