Jak dosáhnout efektu zářící pleti

Vypadat svěže a upraveně je nyní pro mnohé prioritou. Existuje tolik způsobů, jak dosáhnout efektu zářivé a hydratované pleti - v tomto článku vám řekneme, jak rozzářit obličej pomocí domácí péče.

Jak docílit efektu zářící pleti?

Zářivý efekt a skutečný jas pleti jsou jako srovnávat nesrovnatelné. Lesk pleti, získaný pomocí kosmetiky a life hacků testovaných v make-upu, dává krásný efekt, ale bohužel je dočasný, až do prvního umytí. To samé se nedá říci o přirozeném jasu pleti, který je vždy patrný a za každého počasí – jako by byl nasvícený zevnitř.

Pro někoho je ranní probuzení se zářící pletí bez jakéhokoli náznaku make-upu běžnou věcí. A ti, kteří mají od mládí problematickou pleť s mastným leskem, neustále hledají nová řešení v péči – pečují o ni, udržují si pleť a texturu a maskují. Jen tak lze přirozeně nedokonalé pleti zaručit krásu a zdraví.

Proč se pokožka dehydratuje?

Zářivá pleť je především hydratovaná pleť. Proč je dehydratovaná? Vše začíná porušením ochranné bariéry pokožky – bez ohledu na to, o jaký typ se jedná. Tento problém se vyskytuje i u silné, mastné nebo smíšené pleti. Důvodem může být nesprávná péče a případné traumatické účinky – peelingy, přípravky s obsahem alkoholu, agresivní sluneční záření, změny teplot, popraskání pokožky atd.
Vyrovnat všechny (zprvu neviditelné) ztráty vyžaduje spoustu času a úsilí. Právě tehdy je důležité dát věci do pořádku ve své domácí péči a přemýšlet o tom, jak vyživovat pokožku obličeje, aby zářila a doplnila vlhkost.

Každodenní péče

V první řadě by měla být zaměřená na doplnění vlhkosti v povrchové vrstvě pokožky. Řečeno jazykem kosmetologů, přidání zářivosti pleti znamená obnovení jejího zdraví. Proto je zapotřebí sada domácích prostředků k obnovení ochranné bariéry pokožky.

 

Čištění pleti

Náš hlavní důraz klademe na čištění pleti. K odstranění kožního mazu, nečistot a make-upu používáme šetrné přípravky. Typicky pro matnou a citlivou pleť odborníci doporučují neutrální gely, jemné pěny (pěny), micelární vodu nebo odličovací mléko. Čištění zatím nelze nazvat krokem pro zářivou pleť, ale s ním již bude učiněn první krok k obnově pleti. 

Peeling

V této fázi jsou nutné peelingy – odlupují starou zrohovatělou vrstvu kůže, takže je lze s klidem nazývat produkty pro rozjasnění pleti. Po jejich „práci“ je patrný zdravý lesk a zářivost pleti.

Peelingy mohou být ve formě jemných peelingů, peelingů, gomáží a vybírají se podle typu pleti a jejího aktuálního stavu. Například pro nerovnou, matnou pokožku se doporučuje přípravek, jako je Peeling ILLUSTRIOUS. Pro zářivou pleť obličeje jej stačí používat pravidelně 2x týdně.

Hydratace

K rychlému doplnění vlhkosti v povrchové vrstvě pokožky napomáhají spreje, koncentráty a séra, které obsahují složky přírodních hydratačních faktorů a inovativní komplexy zaměřené na korekci deficitu vlhkosti.
Pro letní extra dávku hydratace, vyzkoušejte:

Nejlepší krémy pro zářivou pleť

V kosmetice pro péči o pleť, na rozdíl od dekorativní, neexistují žádné speciální krémy pro zářivost a lesk pokožky, ale existují produkty, které pomáhají obnovit voděodolný plášť pokožky. Obsahují zvlhčovadla a lipidové složky a mají mnoho výhod: okamžitý komfort a ochranu, měkkou texturu, lehkost. 

Pro letní období používejte jemnou, lehkou nebo středně lehkou texturu a jemné krémy s důrazem na hydrataci a výživu. Jsou vhodné pro jakýkoli typ pleti. Například: Line Repair Glow Denní rozjasňující a zpevňující krém