V jakém věku byste měli začít s anti-aging péčí?

Proces stárnutí těla obecně a pokožky zvláště, bohužel, je nevyhnutelný. Biologické hodiny tikají a někde mezi 30. a 35. rokem dochází na kůži k viditelným změnám souvisejícím s věkem. Je jasné, že to do značné míry závisí na genetice, individuálních vlastnostech těla a životním stylu. Někdo potřebuje pomoc kosmetičky ve 25 letech, někdo jí nepotřebuje ani ve 40-ce, takže do salonu nespěchá.

Kdy byste tedy měli začít s péčí proti stárnutí?

Pro udržení zdraví a krásy vaší pleti je lepší začít o sebe pečovat již od mládí, vybírat si produkty péče o pleť podle věku a individuálních potřeb.

 

Pro mladou pleť do 30 let

Příliš silné přípravky není v tomto věku potřeba používat – samozřejmě pokud nejde o závažné dermatologické problémy (akné, růžovka, atopická dermatitida). V každodenní péči stačí:

  • Nezanedbávejte čisticí prostředky – pravidelně pleť „zbavujte“ dekorativní kosmetiky, kožního mazu a nečistot. V tomto věku je čistota klíčem ke zdravé pleti.
  • Používání kosmetiky s důrazem na hydrataci a ochranu před nepříznivými faktory (UV, modré záření) pomůže předejít vzniku časných známek stárnutí.

TIP!

Skvělou volbou pro mladou pleť do 30 let je řada kosmetických přípravků LINE REPAIR.

 

Pro pleť 30-40

V tomto věkovém rozmezí již nestačí lehké zvlhčení a ochrana. Zhruba od 30. roku věku se objevují první známky stárnutí – jemné vrásky, matná pleť, snížený tonus pleti. Produkty proti stárnutí by se měly stát nezbytností ve vaší každodenní péči o sebe. Zde je důležité:
  • Pravidelné čištění podle typu pleti.
  • Zavedení složek proti stárnutí do beauty rutiny, včetně AHA kyselin, peptidů, antioxidantů, cenných rostlinných extraktů a kyseliny hyaluronové.

TIP!

Pleť, na které se objevují první známky stárnutí ocení péče z řad omlazujících přípravků FOREVER YOUNG nebo MUSE.

Pro pleť 40+

V tomto věku není čas na prevenci: výrazové vrásky se prohlubují a jsou vizuálně znatelnější, objem měkkých tkání se zmenšuje, ochabuje, objevují se otoky, ztrácí se jasnost oválu, objevují se pigmentace a cévní změny. Ke zpomalení projevů procesů stárnutí jsou zapotřebí komplexní opatření. Váš arzenál kosmetických produktů by měl obsahovat:
  • Produkty pro pravidelné čištění a tonizaci pleti.
  • Přípravky proti stárnutí pro péči o pokožku obličeje, okolí očí, krku a dekoltu, včetně AHA kyselin, antioxidantů, vitamínů, peptidů, aminokyselin, rostlinných extraktů, kolagenových vláken a kyseliny hyaluronové - vysoké i nízké molekulová hmotnost.

TIP!

Zralá pleť potřebuje kosmetické přípravky s obsahem aktívních látek. Ideální volbou pro pleť 40+ jsou kosmetické řady WISH nebo CHATEAU DE BEAUTÉ.